22. kesäkuuta 2013

Vaavipostaus


Pitkä tauko vaihteeksi ja paljon on tapahtunut. Vauvakuvia saatte paljon ihailtavaksi ja kaupan päälle vaavikuumeen ^_^ 
Tiistaina ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Mellin ja Nukan kanssa treenäiöin kapulan suussa pitoa. Melli osasi jutun entuudestaan ja suoritti tehtävän kärsien. Nukka nappasi kapulan suuhun, eikä irrottanut helposti. Illalla oli vielä agilitytreenit. Ohjaaja ei päässyt paikalle, eikä kukaan muukaan tullut. Hile otettiin matkaan ja sekin pääsi treeniin. Melli oli loukkaantunt aiemmasta kapula-rääkkäyksetä, eikä suostunut etenemään vaudikkaasti.
Keskiviikkona lähdin aamulla kaverini Fannyn Ideaparkkiin. Käytiin myös viemässä joku hänen sukulaispoika Forssaan. Kotiin pääsiin illalla yhdeksän jälkeen. Päivän aikana meille oli tullut yksi kesähevonen lisää, Lipsu nimeltään. Lipsulla on myös varsa mukana ♥ 
Lipsun varsa
Myöhemmin, joskus yhdentoista aikaan Tirri-hevonen varsoi. Aiemmin päivällä äiti oli katsellut, että tänä yönä tulee. Laitumelle putkahti siis pieni iso, ruunikko orivarsa, kauniilla valkoisilla päämerkeillä varustettuna. Kun pikkuinen ei itsekseen noussut, mentiin nostamaan ja siirtämään sitä talliin. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä varsa ei ollut kevyt tai yhteistyönhaluinen. Lopulta saimme sen siirrettyä pressun pälle ja raahasimme sen siskoni kanssa pois laitumelta äitini taluttaessa hermostunutta emää.

Lopulta varsa oli tallissa, minun valkoinen paita veressä & kurassa ja selkä niin kipeä kuin voi olla.
Torstaina oli ongelmana, ettei emän jälkeiset tulleet ja aläinääläri kävi sitä katsomassa. Tehtäväni oli hallita pikkuori ja pitää se emän pään vieressä. Tirriä kävelytettiin myös pihassa ja sain otettua pari kuvaa varsasta. Ellä antoi myös oksitosiinia piikitettäväksi tunnin välein + penisiliiniä aamuin illoi annettavaksi.
Perjaintaina meillä kävi äidin asiakkaan mukana pieni maine coon-rotuinen kissanpentu. Pienellä on joku vika pikkuaivoissa ja sen tasapaino on hakusessa. Ennen kuin kissa-asiakas ehti lähteä, saapui pihaan tuttumme tumaan edellisenä yönä kuoriutuneita tipuja. Tipusia oli yhteensä huimat 78. Tuttumme vielä meillä ollessa tuli hevosten omistaja paikalle. Seuraavaksi lähdettiinkin tekemään hevosaitaa, ja sen homman jätin kesken kyllästyttyäni pikkusiskon valitukseen.
Parin tunnin päästä tuli toinen ellä huuhtelemaan Tirrin. Älkää kysykö mitä tarkoittaa, liittyy kuitenkin noihin jälkeisiin. Ja taas minä pidin varsasta kiinni. Tällä kertaa pari tuntia. Pikkuiselle tuli nälkä ja oli tylsää. Noin etrin korkuinen, parin päivän ikäinen varsa on yllättävän voimakas.

Tänään Tirri on täysin terve ja ulkoilee varsansa kanssa väliaikaisessa pikkutarhassa. Omat shettikset ovat sekaisin itseään isommasta otuksesta. Koirat ovat tottuneet hevosiin yllättävän hyvin.

Ja lapinkoiranpennut ovat alkaneet samaan lisäruokaa. Pikkuiset nassuttavat tyytyväisemä jauhelihaa kun niille sitä tarjotaan.
Tipuset
Maine coon-pentu.