18. tammikuuta 2014

Turku KV

Tänään oli siis pitkän tauon jälkeen näyteely. Ja vielä Turun KV näyttely, joka oli kiva pelkästään siksi, että siellä oli lämmin! Mukaan lähti Litta, Nukka äidin Aino ja Lotta JH-koiraksi. Aikataulussa näytti pahasti siltä, että kaikki on päällekkäin, mutta kerkisin itse esittämään omani. Kaiken lisäksi Litta ja Nukka olivat huonossa turkissa.

Ensimmäisenä kehään pääsi Nukka, joka oli ensimmäisessä näyttelyssään, ja se näkyi... Pikkuspitzi tarjosi koko ajan maahanmenoa ja sivulletuloa. Seisominen ei oikein onnistunut ja kaikki oli niiin kivaa ja tuomari oli niin ihana. Pöydällä oli ihan ok ja antoi tuomarin koskea hyvin. Nukka joutui myös mittauksen uhriksi, ja tulokseksi tuli tasan 30cm. Se on siis mitteli! Ainoa asia jonka kääpiö osasi, oli juokseminen. Vauhdilla ja lähti etemään edelläni remmi pitkänä. Tulokseksi ERI ilman sijoitusta. Tuomari tykkäsi hieman isommista ja karvaisemmista kavereista.
Snake-ketju 9€ Roydon
Metallikapula ?€ Berra
Kun minut käteltiin Nukan kanssa pois kipailuluokasta, rynnistin pää kolmantena jalkana viereiseen halliin lapinkoirakehälle. Siellä kehässä äiti oli Litan kanssa ja karjui minut esittämään. Oli vasta avoimenluokan narttujen keräämistä niin kerkesi vaihtamaan. Lattia oli liukas ja matot aseteltu huonosti niin, että kulmissa ei ollut kunnolla mattoa. Pari kertaa Litta meinasikin kaatua. Littakin mitattiin, muttei tarkasti. Ihan vain, että onko suurta poikkeamaa ihanteesta (44cm). Tulos EH. Tuomari kuulöemma tykkäsi aivan eri tyyppisistä lapinkoirista.
JH-kehän jätin kesken. En jaksanut jäädä venailemaan kommenttia "ihan kiva" ja kuitenkin osallistujia oli yli 50. Joten lähdettiin kotiin. Kävin myös pienen kierroksen myyntikojujen joukossa ja mukaan tarttui uusi snake-ketju koirille. Kokoa 45cm, olisi kyllä saanut olla 35-40 senttinen, hieman turhan pitkä on, mutta ei ollut koiraa mukana, niin en voinut kokeilla. Äitini oli ostanut Berran pienen metallinoutokapulan, kun meidän vanha on huonon mallinen.

slkn Mikälie Oikosulku 18.1.2014 Turku KV
Tuomari: Harri Lehkonen
Pienehkö, reippaasti esiintyvä hieman matalaraajaisen vaikutelman antava narttu. Hyvä pää. Riittävät kulmaukset. Hyväasentoinen häntä. Päällysturkki voisi olla hieman karheampaa. Terveet liikkeet. Miellyttävä luonne.
AVO EH

mitteln Mikälie Temppu 18.1.2014 Turku KV
Tuomari: Jussi Liimatainen
Pieni, hieman matalaraajainen yleisvaikutelma. Erittäin hyvä pään malli. Korvat voisivat olla pienemmät. Upea kaula. Suora turhan pitkä selkä. Kaunis häntä. Erinomaisesti rakentumut edestä ja takaa. Erinomaiset liikkeet.
NUO ERI

PS. Riku on nyt virallisesti muotovalio :)