22. maaliskuuta 2014

Kilpaeläin

Jossain järjen köyhyydessä menin ja ilmoitin herra Porokoiran ekoihin virallisiin kisoihin. Siis virallisiin! Nyt kaduttaa ja pelottaa, ja aina välillä tekee mieli peruuttaa. Mutta enhän mä niin voi tehdä, koska äitihän meinaan maksoi ja kyydit on hommattu ja haluan aloittaa meidän uran hallikisoissa, niinkin yksinkertaisesta syystä, että kentän joka reunalla ei ole ihmisiä ja hajuja on todennäköisesti vähemmän. Kisat siis Liedossa 30.3. Lähtölistat ovatkin jo tulleet ja me Mellin kanssa joudutaan starttaamaan ensimmäisenä! Epistä, jo kolmas kerta peräkkäin! 

Nyt olen isällä kera kolmen koiran. Alkuun piti ottaa vain Melli ja Riku, koska tänään oli oman seuran epikset, joihin osallistuttiin. Mutta Nukka niin halusi mukaan ja pääsikin sitten. Paikalla oli paljon tuttuja ja tylsää ei ollut. Kerittiin lämpätä koirat kunnolla, kun oltiin tuntia ennen kisojen alkua paikalla. Meöli osallistui mölliradalle harjoittelemaan A:n kontakteja kehikon kanssa. Riku osallistui putkiluokkaan, kaksi kertaa mölliluokkaan ja kerran avoimeen.

Putkiluokka oli simppeli ja sieltä haettiin vain kivaa yhdessätekemistä. Tuomarina oma koutsi ja pelkäsin, että Riku yrittä saada palkan sieltä. Tekeminen oli keskittynyttä ja jonkin verran innokasta ja vauhdikastakin. Rata superhelppo ja voitto kotiin, hups. Aika oli -36,69.
Möllirata oli ihan kiva, pikkuisen turhan tiukkoja käännöksiä vain. Mellillä ihan okei vauhti, A:n kontaktilla kehikko -> HYL. Kielto oli ihan oma moka, en yhtän katsonut mihin ohjasin. Ja noin kaikki ohjausratkaisut jälkeenpäin ajateltuna ihan pyllystä. Ennen radalle menoa Mellin kimppuun hyökkäsi koira, joten oli pieni järkytys päällä. Onneksi sillä koiralla oli kuonopanta, ettei päässyt puremaan...
Rikulle möllirata oli kanssa ok. Eka rima alas, koska ei saanut tarpeeksi vauhtia. Kontaktit aivan sikaupeet *onnellinen* ja puomin kontaktin jälkeen pakka hajos kun jäin vaan ajatteleen, että "menipä se kontaktin hyvin! O.O". Juuri näin...
Toinen kierros oli jo paljon ajatellumpi, kontaktit toimi taas. Kai mä olen opettanut ne tuolle niin perusteellisesti, kun Mellin kanssa mokasin opettamisen. Toinen kierros puhdas, aika -23,37 ja 2. sija.
Avoin rata tuntui aivan mahdottomalta. Ihann kamalan vaikea. Rikulla oli ajatukset jossain kaukana jo ennen radalle menoa, eikä pikkupoika kerinnyt hakemaan niitä takaisin. Ihan perussöpöä pompottelua, ei mitään superloistavaa kuitenkaan. Puhdas rata, vain pari tulosta tuli ja meille sija 1 ajalla -0,16.