30. maaliskuuta 2014

Kisat ATT:llä

Nyt on kilpailut kilpailtu tältä päivältä. Riku pääsi ensimmäistä kertaa virallisiin ja Melli joutui kärsimään hirveitä tuomareita. Kellonsiirron takia yö jäi lyhyeksi, enkä saanut unta jännitykseltäni. Alla tulokset, videot ja selostukset.

Rikun ensimmäinen rata oli fiasko. Ihan ok näköinen, mutta oikeasti todella vaativa. Paljon suoraa (= ohjaaja jäljessä joka toisella esteellä). Ja skipattiinkin puolet esteistä :D Vitosella eka moka. Se hyppy oli sellaisessa kulmassa, että moni koira lähti kiertämään sitä. Vitosella säheltämisen jälkeen meni hyvin, lukuunottamatta tippunutta rimaa. Keppien jälkeen olleen putken jälkeen kuulin epämääräiustä karjumista, että pitäisi juosta tai jotain sinne päin. No, minähän juoksin, eikä me sitten suoritettu montaa estettä tämän jälkeen, oho. Eli meidät tottakai hylättiin.
Seuraavana starttasi Melli pieni läskipallero. Ja sillä oli intoa! Ainakin lähdössä. Pikkuinen mustuainen meinaan ampaisi kin nakki haulikosta radalle. Kepeillä tuli sitten hyytyminen. Tämä rata oli _kamala_ aivan hirvittävä. Tai ainakin hyppy, keinu, hyppy, A- kohta. Tein ihan typerät perjätöt ja A:lla tuli kielto, ihan ymmärettävästä syystä. Kontaktin Melli ilmeisesti otti, ei tuomarin käsi ainakaan heilahtanut. Loppu meni hyvin. Tuloksena 5/-9,23.

Seuraavana samalle radalle ampaisi Riku. Harmittaa kakkosrima, oli niin kiva toi rata. Kakkosen pudotuksen takia sitten sössittiin kolmosellakin. Ja toi eläin osaa kontaktit, ja vielä tosi hyvin. Persjätöt on selkeestikin meidän juttu. Koko rata meni jotenkin onnistunneessa mielentilassa, mukavan soljuvasti. I liked. Tulos oli 10/-9,40.

Viimeinen rata oli kroatilaisen tuomarin tekemä. Näytti ensin tosi haastavalta, mutta ei ollutkaan kamala. Odotti kyllä vauhdissa liikaa ykkösluokan koirilta... Melli oli kuin kuraan kuollut kuttu. Ekan esteen kiersi! Ihmettelen kyllä, sillä mun ohjauksessa ei kyllä tossa kohtaa niin pahaa virhettä ollut. Koko rata oli njääh, ei kyllä kummallakaan ollut kivaa. Kontakti oli taas jotain... kamalaa...10/+16,29 on tuloksemme.

Rikun kohdalla viimeinen rata oli ihan ok, kunnes itse töpeksin melko lopussa. Luulin, että Riku lähtisi hyppämään vauhdikkaammin, joten hieman ennakoin. Mutta eihän se lähtenytkään, vaan kääntyi mun perääni, argh. Ja puomillakin pikkumies arasteli. Muuten kaikin puolin ok rata, mutta se ihanneaika oli jostain kaukaa haettu. Tulos 5/+5,32