20. toukokuuta 2014

Aktiivi viikonloppu

Launantaina oli match show ja agilityepikset, joissa olin Rikun kanssa isän kyydillä. Matkaseurana Emilia ja Kajo. Tuloksissa ei mitään ihmeellistä, virheitä tuli ihan kiitettävästi, en edes jaksanut käydä tarkistamassa. Ihan extempore vein pikkuisen puudelin agilityradalle. Tämän tuloksen isä kävi tsekkaamassa, ja se oli 15vp ja 4.sija. Mätsäristä Rikulle PUN-, koska agility veti puoleensa ja oli radalla juuri kun kehä alkoi.

Sunnuntaina suuntasin tuttujen kyydillä Nukka kainalossa möllitokoon Huittisiin. Kaikki liikkeet eivät ole vielä kasassa, eikä niitä ole otettu paljon kokoinaisuudessaan. Jännitin paikalla makuuta paljon, koska sitä ollaan tehty vain yksin keittiössä, ilman vieraita koiria. Kokonaisuudessaan kisa meni yli odotusten.

Paikallaan makaaminen 1min 10 Olin hihnanmitan päässä, kehuin hiljaisesti välillä. Makasi rauhassa, ilman aikeita nousta ylös. Katseli vähän toisia koiria ja ympäristöä.

Seuraaminen kytkettynä 10 Otin ilman remmia, kun on koko ajan tiellä. Ihan hyvää pätkää meni, pisin seuraaminen ikinä. Kontakti putosi välillä ja kerran lähti hajun tms perään. Käännöksissä irtosi aika paljon. Itse olisin antanut max 8.

Liikkeestä maahan 9½ Valitsin jääväks maahanmenon, kun on meille varmempi, mutta Nukka jäi seisomaan. Toisella käskyllä meni maahan.

Luoksetulo 10 Täydellinen! Istui rauhassa ja lähti tykin suusta kun kutsuin.

Hyppy 9 Olisi ehkä kannattanut harjoitella aiemmin. Olen hypyttänyt vain agilityesteillä ilman seisomisia tai mitään. Nukka sinkosi kuin salama esteen yli ja pysähtyi kun karjaisin, mutta ei kääntynyt. Tuijotteli vain poispäin. Sain sen lopulta kääntymään, mutta pikkuinen lähti kohti, kun rupesin kiertämään estettä. Muuten ok.

Kokonaivaikutus 10 Ihanan iloista tekemistä kuulemma. Treeniä lisää ja kokeseen.

Pisteitä yhteensä 58,5/60 ja ensimmäinen sija. Jälkeenpäin kuulin, että hypyllä Nukka oli nähnyt linnun, jota itse en huomannut, ja lähti sen perään. Onneksi kuitenkin kuunteli ja kääntyi takaisinpäin. Alla vielä ihana palkintoposeeraus Nukasta kera tyylikkään palkintokanan, jota inhoaa.
Alle parit kuvat vielä Smirre-lunnikoirasta, jota kuvailin eilen ukkosen pauhatessa taustalla. Ei tuntunut pelkäävän.