28. kesäkuuta 2014

Nimetön

Pari päivää sitten ostin Nukalle ja Mellille uudet remmit ja pannat, taas. Tällä kertaa Hööksiltä, kun pikkusiskoni oli etsimässä jotain heppailujuttuja. Samalla vietiin porokoiranpentu Tampereelle uuteen kotiin. Mellin panta on pinkki blingbling ja Nukalla ihana, pehmeä luupanta. Nuo remmit on aivan ihanat. Pituutta tosin vain 150cm, mutta todennäköisesti venyvät käytössä hieman ja ovat aivan ihanaa nahkaa. Rakentelin sitten studion ostosten kuvaamiseen ja koiratkin pääsivät poseeraamaan.
Mellin ilmeet on jälleen aika pop. Ei meinannut normaalia kuvaa tulla, kun neidillä oli aina joku ilmeily päällä. Nukka sen sijaan oli helppo. "Mä makaan tässä tuolilla ja katon söpösti kameraan ja sit mä saan namia, eiksniin?"

Aloitettiin eilen pikkusiskon kanssa koirien pyöräilyttäminen. Mukaan lähti Rikum joka on jo vanha konkari ja Piukkis ekalle pyöräilylleen. Riku meni niin kuin olettaa saattaa, varmasti ja rauhallisesti. Piukkis yllätti minut täysin. Se juoksi pyörän vieressä kun ammattilainen, ei pelännyt pyörää tai kiskonut ojiin. Käytiin ihan pieni lenkki, vain vähän vajaa 3 kilometriä suunnilleen oli matkaa. Riku kulki koko matkan springerissä ja Piukkis juoksi ihan normihihnassa. Molemmilla tietysti valjaat päällä.

Käytiin eilen pikkusiskon kanssa myöskin tsekkailemassa reittiä tuosta metsän läpi tielle, mutta tuosta mistä katsottiin, ei varmaan ponin kanssa pääse. Löydettiin ainakin kolme kalliota/valtavaa kiveä, mitä ovatkaan. Samalla koirat saivat lenkkiä, kun otettiin mukaan neljä koiraa. Melli, Nukka ja isosiskon Hile- ja pikkusiskon Irmeli-mittelit. Takaisin tultiin eri kohdasta, josta pitäisi katsoa tänään reittiä tielle. 
Ensi viikon lauantaina suuntana on lunnikoirien eriskoisnäyttely Smirren kanssa ja sunnuntaina edustan Agirodussa Rikun kanssa porokoirajoukkuetta Porotiimi. Lisäksi olen vähän joka päivä opettanut jotain jollekin koiralle jotain. Myös koulujutut on hoidettu kuosiin, opiskelupaikka otettu vastaan ja asuntolapaikka varattu.