11. kesäkuuta 2014

(Yö)epikset

Eilen illalla oli äitini sponsoroimat epikset, jotka hieman venyivät. Päästiin lähtemään kotiin klo 22.30. Oltiin mukana karkeiloissa alusta loppuun, kun äidillä oli vähän myyntitavaraa mukana. Porukkaa oli ihan mielettömästi, eikä tila riittänyt kaikille autoille, vaan ihmiset pysäköivät tien varteenkin. Itse osallistuin vain avoimeen rataan Mellin ja Rikun kanssa, joten odottelua riitti. Myös pieni Rotanpoikanen (Nukka) oli mukana tokoilemassa ja kehittämässä aivotoimintaa. 

Kävin ensin ilmoittautumassa ja jäin pyörimään kentän tuntumaan Nukan kanssa tuttuja bongaillen. Yksi samassa treeniryhmässä tollerin kanssa harjoitteleva kysyi sitten, että haluaisinko mennä toisen kierroksen Wilkun kanssa. Hulluna tietysti lupasin, vaikka en rataankaan tutustunut. Kyseessä oli kuitenkin putkiluokka, helppo sellainen. Pitkästä aikaa jännitin kunnolla, vaikka tunsin koiran. Yllätyksekseni Wilkku lähti mukaani hirveällä innolla ja mukavalla vauhdilla, haki esteet hyvin aloittelijaksi ja nolla sieltä tuli. Kolmannelle sijalle yllettiin lopulta. 

Mölliradan ajan olin ratahenkilön työssä nostelemassa rimoja. "Mun" esteillä tiputeltiin tosi vähän niinkuin kaikilla muillakin esteillä. Hienoja koiria oli kyllä paljon, niinkuin putkiluokassakin. Bordercollieita oli koko kisoissa vain neljä, muita rotuja senkin edestä, mikä on mun mielestä tosi hienoa. Ei tarvitse olla bortsu ollakseen hyvä agilitykoira. Muutamilla oli aivan ihana vauhti ja tekemisen meininki, suunta välillä vaan pikkuisen väärä.

Avoin rata alkoi joskus tosi myöhään ja osallistukia oli vähän verrattuna muihin. Osa jätti avoimen välistä vaikka ilmoittautuikin, kun venyi niin myöhään. Rata oli sellainen "harjoitellaan SM:mmiin" kun ne agilityn SM-kisat on viikonloppuna, eli osittain haastava. Melli meni kahteen kertaan radan, ihan perus siististi, paitsi ne A:n kontaktit. Argh, pakko opettaa jollain arvon neiti Mellin mielestä paremmalla tavalla. Toinen rata vitonen ihan ok ajalla -13,62 ja toiselta 15vp ja yliaikaa. Sijoituttiin kuitenkin kolmansiksi. 

Rikun kanssa oli tavoitteena iloinen ja vauhdikas suoritus x2. Ja sellaiset saatiinkin! Eka rata sujui ilman ongelmia aika pitkälle, kunnes myöhästyin putki-puomi- erottelusta ja Riku kävi lättäämässä tassunsa puomille. Kepit meni niin kuin aina, eli iloisesti ja vauhdikkaasti. Pari rimaa tippuin, mutta ei se mitään. Toinen rata alkoi vielä paremmin, kun saatiin vauhdin lisäksi hallintaa. Kontaktit oli niin täydelliset, kuten edelliselläkin radalla. Putki-puomi hässäkkä onnistui ja sen jälkeen oli keinu "seinää päin", eli ihanne olisi jos koira menisi sen yksin. Itse vedätin hieman Rikua ja sen jälkeen tuli melkein u-käännös, hyppy ja kepit aika kaukana suoraan. Keinulla jäin jälkeen, lähetin pojat kaukaa kepeille ja se haki ne! Mutta liian nopean vauhdin takia suistui ohi kakkosvälin ja siitä virhe. Jostain syystä herra Riku ahdistui kepeillä mokaamisesta ja vetit herneen nenään. Loppurata suoritettiin lelu kädessä, josta HYL.