15. heinäkuuta 2014

Vesipeto

Eilen illalla (tai siis yöllä) lähdettiin Pääskyssaareen uimaan. Ei olla sielä ennen käyty, enkä ole koiriakaan uittanut ennen, paiti Melliä joskus kolme-neljä vuotta sitten. En ole uinut itsekään viiteen vuoteen. Täällä päin ei oikein ole koiran uittamiseen sopivia rantoja, ainakaan minun tiedossa. Tuo Pääskyssaarikin on kaupungin omistuksessa, mutta se ei ole enää julkinen uimaranta, joten sinne voi viedä koiriakin. Ja koko saari on todella syrjässä. Alkuhankaluuksien jälkeen löydettiinkin sinne. 

En ole varma, onko tuo oikeasti saari, sillä sinne vie kapea tie, eikä se ole aivan irrallaan veden keskellä. Kuitenkin löydettin perille ja perillä huomattiin auto ja asuntovaunu, sekä porukkaa jossain grillauskatoksessa. Mentiin sitten saaren kärkeen uimarannalle. Muikana oli minun, äidin ja molempien siskojen lisäksi viisi koiraa. Riku, Melli, Nukka, Smirre ja pikkusiskon Irmeli-mitteli.


Ensimmäisenä laitoin mittelit puuhun kiinni ja menin Rikun kanssa pällistelemään vettä. Riku on uinut joskus kasvattajan luona reilu kolme vuotta sitten, ja ollut oikea vesipeto. Alkuun poika arasteli vettä, eikä tahtonut uida. Mutta sitten nappasin rannasta mukaan kelluvan patukan, niin alkoi pojhalle uinti maittaa. Päästin Rikun vielä vapaaksikin, kun ui niin hyvin.

Välillä vein Rikun puuhun kiinni "lepäämään", mutta herra olikin sitä mieltä, että tahtoo uida vielä. Kuitenkin otin Nukan ja koitin saada sen uimaan. Lopulta meidän uiminen oli sitä, että kannoin Rotan veteen ja se räpiköi rantaan ja pakeni kauemmas. Yritin auttaa ja tukea kääpiötä niin, että se tuntisi olonsa turvalliseksi. Kaikkein hauskinta Nukan mielestä uimisessa oli rantahiekassa hullun lailla kieriminen, mönkiminen ja riehuminen.
Nukan kanssa aikani sähellettyä vaihdon Melliin. Tiesin entuudestaan, ettei Melli tykkää vedestä. Se kyllä kahlasi ihan ok, mutta uimaan ei alkanut. Enkä jaksanut sen kanssa kauaa tapella, kun drama queen alkoi esittää rääkättyä raukkaa ja luikki karkuun. En halua meidän suhdetta uimisen takia ihan täysin pilata, vaikka uiminen olisikin loistavaa liikuntaa.

Päästin Mellin puuhun sidottuna kierimään, möyrimään ja tarkkailemaan ja otin RIkun ja heittelin sille patukkaa veteen. Ja siskot saivat yllytettyä mut uimaan. Viiden vuoden tauon jälkeen meikäläinen molskahti veteen, kahlaamisen sijaan kokonaan. Vaatteet päällä. Saa nähdä jääkö tän kesän viimeiseksi uinniksi mun osalta. Lopuksi uitin vielä Nukkaa, heitin Rikun ja Nukan päälle froteemanttelit, pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettin märissä tunnelmissa kotiin.