19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 19 - Riku

Kaikki, jotka eivät tunne Rikua oikeasti, sanovat sen olevan tavallinen, eskäpä innokas koira. Se osaa paljon juttuja ja tekee ne aina innolla. Se on useimpien käsitys Rikusta. Jotkut sanovat sitä myös älykkääksi ja nopeaoppiseksi. Ehkä se oppiikin nopeasti, mutta todellisuudessa jätkä on putkiaivo mies. Ymmärystä asioihin ei löydy. Jos joku asia on tehty aina tietyllä tavalla, se tehdäämn jatkossakin tietyllä tavalla, Piste.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten Rikua kutsutaan tekstissä esimerkiksi Ripaksi, jätkäksi ja Ripuliksikin vielä.

Harrastaminen Rikun kanssa on ihan jees. Se tykkää agilitystä, ja onkin kehittynyt siinä huimaa vauhtia. Kisoihin mentiin 8 kuukauden treenin jälkeen. Kolme strattia vedettiin vauhdilla, mutta säätäen, eikä olla jostain syystä kisattu sen jälkeen. Toko on ollut aiemmin Rikun kanssa aika meh, mutta täällä Kannuksessa on ollut vähän pakkokin alkaa sitä harrastamaan tavoitteellisemmin. Nyt ollaan aika huimaa vauhtia edistytty siinäkin. Nykyään kontakti pysyy paremmin ja jätkä osaa seurata! Tosin aika pikkupätkiä, mutta seuraamista sekin on.

Arkielämässä Riku on helppo. Kolme kertaa ulkona käynti päivässä riittäisi ja jos ruokaa saa, niin kaikki on vielä paremmin. Itse kyllä pyrin käymään sen yhden oikeasti pidemmän irtipitolenkin päivässä. Toisten koirien kanssa Riku ei osaa leikkiä, Lyyli tosin saa pakotettua Rikun joskus leikkimään. Rikun yksi outous on myös rakkaus kastroituihin uroksiin. Takaovesta ulosmeneminen tarkoittaa Rikulle tarhaan joutumista, joten opeteltiin pitkään, että siinä takapihallakin voi nostaa koipea. Mun hölmö eläin...

Kämppiksen mielestä "Ripuli" on paras porokoira ja sillä on myös golfhanska oikeassa etutassussa. Rikulla on yksi suuri ihailija meidän luokalla ja Ripan harrastuksiin kuuluu käydä kaupassa ihmisten kanssa. Riku on kuulemma niin helppo, kun se juoksee pyörän vieressä ja odottaa nätisti kaupan ulkopuolella. Rikun sanotaan olevan myös nolo. Se tekee asioita, joita normaalit koirat eivät tee ja on yleisilmeeltään naurettava.

Rikun erittäin ärsyttävä ominaisuus on piippaaminen. PIIP PIIP PIIIIIP kuuluu vaan kun on niiiin tylsää. Ja minulle tulee hermoromahdus. Miksi sitä turpaa ei voi pitää kiinni? Kun kiellän piippamasta, Riku vain katsoo niin säälittästi ja on niin raukka, ettei kukaan voi ollakaan. Lisäksi herra on alkanut haukkumaan treenatessa enemmän. Ei kiva.

Kokonaisuudessaan Ripa on ihan kelpo koira. Harrastettaessa tekee innolla ja on kotona rauhallinen. Sitä voi pitää irti huoletta melkein missä tahansa. Mennyttä on autojen kimppuun hyökkäily ja ainainen riidan haastaminen toisten urosten kanssa. Vaikka pidän Rikua ihan tyhmänä, ei se sitä ole. Se on vain tosi yksinkertainen. Se on mies.