22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 22 - DIY: Fleecehihna koiralle

Luukussa 22 joulukalenterin kolmas DIY-postaus. Kyseessä on otsikon mukainen fleecehihnan punomisohje. Sinällään ihan helppo, mutta aloitus ja käsilenkin tekeminen olivat ne haastavat paikat. Itse tein kolmivärisen hihnan. Jos oikein laskin, hihnalle tulee arviolta 4-10€ hintaa. Jotkut materiaalit olivat minulla valmiiksi varastoissa, joten hintoja en muista. Kaikki kuvat täysin käsittelemättömiä jälleen... 

Tarvitset
- fleecekangasta n. ½ m yhteensä
- lukko
- venymätöntä narua/köyttä
- sakset
- neula ja lankaa
1. Leikkaa fleecekankaasta noin 8cm leveitä kaistaleita. Itselläni oli kolmea väriä, joten leikkasin jokaista väriä kaksi kaistaletta. Pituutta oli se 1,5 metriä, mikä on se standardi, kun kangasta ostaa.
2. Tässä kohtaa taiton kaksi kangakaistaletta kolminkerroin ja solmin narun niiden ympäri. Sen jälkeen tein fleecekaistaleisiin reiät ja työnsin narun niistä läpi. Näin haluan varmistaa, ettei fleecet lähde karkaamaan valmiista hihnasta.

3. Seuraavaksi kiepautin mustan fleecen narun ympärille ja pujotin sen lukon renkaaseen. Tämän jälkeen tein solmun koko helahoidon ympärille ja sen jälkeen solmin narun pään kiinni pitkään naruun, jolla jatkan punomista. Halusin jälleen varmistaa kestävyyttä.
Tämän jälkeen pyöräytin nuo mustat fleecet narun ympärille ja lähdin tekemään tavallista lettiä kolmella. Tässä selkeä kuva, ellei se ole sinulle jo tuttu. Tuo naru siis kulki läpi hihnan tuolla mustan fleecen sisällä, jolloin hihna ei veny niin kamalasti valmiina.
4. Siinä vaiheessa, kun ensimmäiset kaistaleet loppuivat, ompelin jatkoksi toiset. Kannattaa panostaa tässäkin kohtaa oikeasti siihen kestävyyteen, ei välttämättä ulkonäköön. Jatkoin letittämistä ihan samaan malliin.

5. Punoin niin kauan, kunnes fleece loppui. Katkaisin narun ja työnsin kaikki päät Kuvan mukaisesti punoksen välistä niin, että päähän jäi sopiva käsilenkki. Tämän jälkeen tein jotain solmuja tuohon, en enää muista miten. Riippuu varmaan ihan tilanteesta, miten saa pääteltyä.
6. Peitin solmukohdan fleecellä, joka jäi somusta yli. Asettelin ja ompelin sen niin, että peitti kaiken ruman. Näin sinulla on valmis fleecehihna.