9. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 9 - Koira2014

Vietin koko viikonlopun koiraihmisen taivaassa, messarissa. Eli siis Koira2014-tapahtumassa, joka muokkaantuu jokaisen tuntemani suussa messariksi. Se on koiranäyttelyvuoden päätös, ja sitä odotetaaan hartaudella rahaa säästäen. Eli minäkin sinnittelin kaurapuurolinjalla jonkin aikaa. Mukaan lähti kotoa lunnikoira Smirre ja reissusta saan kiittää kasvattajaa. Odotukset eivät olleet suuret, toivottiin junnutittelitä, sillä lunnikoiria oli 15 ja junnuikäisiä narttuja ei rodussa ole ylipäätään kovin montaa.

Perjantaina menin suoraan juna-asemalta kasvattajan luokse. Lauantaina aamu alkoi viideltä ja matka Helsinkiin starttasi kuuden maissa. Paikanpäällä oltiin jossain yhdeksän- kymmenen välissä. Tuomari oli nopea ja kehään päästiin aika pian. Smirrellä ei ollut lauantaina kilpakumppaneita, joten odotukset junnutittelistä olivat suuret. Ja kyllähän me se saatiin, sillä tuomari antoi Smirrelle ERIn sekä SA'n.

Jonkin aikaa jouduttiin odottamaan muiden narttujen arvostelemista. Tässä vaiheessa meillä oli jo "varma serti", sillä nuorten luokan koira ei saanut SA'ta ja muut olivat valioita. Lähdettiin hyvillä mielin kiertämään kehää ensimmäisenä, numerojärjestyksessä kun oltiin. Pysähdyttiin tuomarin jäädessä miettimään järjestystä. Yhtäkkiä tuomari tuli kättelemään minua ja kertoi, että oltiin ykkösiä! Siis minun pieni Smirreni aloitti näyttelyuransa messarissa ja sai kaksi titteliä! Roppikehässä voitto meni urokselle, mutta se ei meitä haitannut.

"Kaunis nuori narttu. Hyvät mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat. Erinomainen runko. Hyväasentoiset käpälät. Hyvä karvapeite. Liikkuu hyvin. Seistessä hyvin kauniit ääriviivat. Miellyttävä käytös" - Paavo Mattila

Sunnuntaina saatiin Smirren kanssa nukkua suhteellisen pitkään, kahdeksaan asti. Näyttelypaikalla oltiin vähän ennen kymmentä ja kehän oli määrä alkaa 10.45. Kehä olikin melkein aikataulussa ja tuomari oli tälläkin kertaa ripeä. Tuomari oli norjalainen,  eli lunnikoirien kotimaasta, joten mitä tahansa saattoi odottaa. Smirre oli jälleen junioriluokan ainoa.

Esiintyminen meni jälleen putkeen ja ERI kera SA'n napsahti pikkulunnille. Täten tuli myös JV-titteli! Valioluokassa esitin Smirren emän Raisan. VAL ERI jäi tulokseksi suuressa kovatasoisessa luokassa. PN-kehässä Smirre oli oma taitava itsensä. Tällä kertaa meillä ei ollut varmaa serttiä, sillä valioluokan voittaja ei ollut Suomen muotovalio. Kaikkien suureksi yllätykseksi Smirre otti ja voitti PN-kehän! Siis pieni 11kk vauva voitti kaikki muut ja siitä tuli myös V-14! ROP-kehään mennessä olin enemmän tai vähemmän sekaisin, enkä tajunnut alkuun, että tuomari ojensi meille keltapunaisen ruusukkeen! Smirre oli täten myös ROP!

"A super super nice bitch. Fantastic head and expression. Super pigmentation. Super topline. Fantastic body for age. Moves like she should from all angles. Excellent toes. Super coat. Well done to the owner" 
- Marianne Holmli, Norja
Ryhmäkehään pääsyä odottaessa minua jännitti hippasen. Olihan kyseessä suuren suuri messari ja minä menossa isoon kehään nuoren, kokemattoman koiran kanssa. Kun sitten päästiin kurvaamaan kehään, jännitys helpotti. Smirre vipelsi oikein kauniisti ja seisoikin mallikkaasti. Bändi ja yleisö olivat todella kiinnostavia ja niitä olisi pitänyt käydä katsomassa lähempää. Jatkoon ei, yllätys yllätys, päästy, mutta oli se hieno kokemus!
V-14 JV-14 HeJW-14 HeW-14 Recknagel Mariasmirnova
Pakollinen palkintoposeeraus. Rusettien lisäksi saatiin kaksi pokaalia ja kuusi lahjakorttia, joilla sitten ostin tuon kennelkansion. Royal Caninilta saatiin yhteensä 8kg ruokaa, joka menee muiden koirien suuhun, kun Smirre ei voi syödä sitä.
Ostoksiakin tuli tehtyä. Mukaan tarttui herkkuja, vinkuva tennispallo, naksutin, nahkahihna, kosketuskeppi ja Hurtan puserot mitteleille, sekä tuollaiset halpisvilkkuvalot. Rahaa meni, mutta valikoima ei kyllä ollut niin hyvä kuin odotin. Kaikkea etsimääni en löytänyt, eikä yhtäkään uutta pantaa tarttunut mukaan. Kuvassa myös lohdutuspalkinnoksi saatu kalenteri.