31. joulukuuta 2014

Tavoitteet vuodelle 2015

Tällä hetkellä jaloissa pyörii säännöllisesti vain yksi koira, joten tavoitteita asetan tälle yhdelle eli Rikulle. Lopussa on toki kotijoukoillekin omat pienet tavoitteensa.

Käydä treenaamassa hallilla mahdollisimman usein.
Pitäisi treenata vähä säännöllisemmin, joten hallilla käynti toisi varmaan säännöllisyyttä treenaamiseen. Pitäisi myös suunnitella treenit etukäteen, jotta jokainen treenikerta voisi olla vähän hyödyllisempi.

Treenataan paljon tokoa ja aloitetaan kisaura.
Kyllä, tänä vuonna me tehdään se. Nimittäin aloitetaan tokossa kisaaminen. Alokasluokka ei ole vielä ihan valmis, mutta haluan aloittaa kisaamiseen ennen uusia sääntöjä. Haluan opettaa myös noudon ja aloitella ylempien luokkien liikkeitä.

Opetellaan agilityssä esteet 100% varmoiksi.
Ei niitä nyt niin varmoiksi kukaan koskaan saa, mutta treenataan irtoamista ja itsenäistä suorittamista. Keppikulmia ja kepeille hakemista ja kontaktiesteille nopeutta. Myös yksittäisiä ohjauskuvioita ja varmuutta kaikkeen jo opittuun.

Opetellaan monta uutta temppua.
Nyt kun Riku on ollut ainoana koirana, on se oppinut monia uusia temppuja ihan puolivahingossa. Jatketaan samaan malliin ja opetellaan vielä monen monta uutta temppua tulevan vuoden aikana.

Opetellaan rally-toko liikkeitä.
Ei niin vakavissaan, mutta jotain kuitenkin. Ehkä kisataankin joskus tässä lajissa, jää nähtäväksi.
Ja sitten näille maalaisjunteille jotain. Tosiaan yhteistä aikaa on todella vähän ja asetan tavoitteet, jotka ovat realistisia.

Nukka ei tavoitteita saa, sillä se muuttaa pois. Kotona ilman kunnollista treenaamista ja tekemistä Nukka on ollut hirveän energinen ja räksyttää ja riehuu koko ajan, joten minun oli pakko hyväksyä se, että Nukka lähtee pariksi vuodeksi lainaan eräälle tutulle. Ja palaa todellakin minulle kun kouluni täällä Kannuksessa loppuu.
Melli 
Mellille ei sen kummempia, kesällä paaljon agilityä ja hauskanpitoa. Aina lomilla treenaillaan kivoja temppuja ja pidetään hauskaa. Ja se elopaino saisi pysyä sopivana, Mellillä on katsokaas tapana vähän pyöristyä.
Litta
Litta saa elää tavallisena kotikoirana. Karva saisi pentujen jäljiltä kasvaa takaisin. Kesällä sitten vietetään paljon yhteistä aikaa. Näyttelyssä ja mätsärissäkin voisi tässä tulevan vuoden aikana ehkä käydä.

Höttö
Hötölle olisi tarkoitus tehdä pennut. Jos hyvin käy niin vauvat ovat jo masussa kehittymässä ja jos ei, kokeillaan ehkä seuraavaan juoksuun. Totaalista karvanvaihtoa toivoisin tälle vuodelle, sillä tuo eläin ei ole kertaakaan vaihtanut karvaa kunnolla!