25. huhtikuuta 2015

Koiranpäivä Kannuksessa

Kyllä, eilenhän se virallisesti oli, mutta tänään oli kyseisen päivän kunniaksi järjestetty tapahtuma täällä kotikentällä Kannuksessa. Minä osallistuihin kahden koiran, Rikun ja Mellin, voimin jokaiseen kisamuotoon. Oli agiepikset, tokomöllit, makkaransyöntikilpailu ja arvonta. Aamu alkoi agilityllä ja useampi tunti tuli siellä vietettyä. Arvonnasta sain ekaa kertaa elämässäni pääpalkinnon, kakkua, suklaala, keksejä sun muuta. 
Aamulla seikkailtiin siis utuisten peltojen poikki tapahtumapaikalla jäätymään. Aluksi oli tarkoitus kisata vain Mellillä agilityssä, mutta ilmoitin sitten Rikunkin mukaan. Ja molemmat olivat luokkansa ainoita osallistujia. Muutenkin agility oli vetänyt vähän porukkaa mukaan, joten palkintoja oli helppo saada. Molempien suoritukset olivat aika surkeat, ehkä treenin puuttesta johtuen. Mutta ainoina osallistujina nämä kaksi sitten voittivat luokkansa. 

Agilityn jälkeen alkoi toko ja tässä vaiheessa alkoi porukkaa kertyä paikalle, kun mätsärin alkukin lähestyi. Tokossa Rikun kanssa suoritus oli aivan kamala. Paikkiksesta lähti, mutta tällä kerralla sain karjaistua hyin ja Riku tajusi tehneensä väärin. Lähtöä edesauttoi vieressä haukkunut ja pariin otteeseen noussut paikkistoveri. Pisteitä saatiinn jopa 132 ja sijoitus oli viides.
Mätsäri pyörähti käyntiin kun oli tokossa. Litan tytär Nano esiintyi isoissa pennuissa, Melli pienissa aikuisissa ja JH:ssa, Riku isoissa aikuisissa ja Riku ja Melli vielä parikilpailussa. Nanon kehä ja junior handler menivät mukavasti päällekkäin. Junior hadlerissa sijoitus Mellin kanssa oli kolmas. Nano esiityi ihan superkivasti ja sai punaisen nauhan, mutta ei sitten sijoittunut. Olen kyllä ylpeä pienestä sijoituslikasta ♥

Mellille ja Rikulle tuli molemmille punainen nauha omissa luokissaan, mutta kumpikaan ei sijoittunut. Parikilpailussakaan ei menestystä tullut, mutta makkaransyönti luonnistui Rikulta paremmin kuin hyvin. Ensimmäinen kierros oli heikko, mutta toisella herra teki ennätyksen 4,2 sekuntia! Palkinnot eivät tässä olleet hääppöiset, sillä oltiin jo lisäkierroksella.

Kaiken kaikkiaan kiva päivä ja koirat on kyllä väsyneitä. Palkinnot olivat ihan superkivat, esimerkiksi lahjakortti koirahierojalle ja kaikenlaisia lohiöljyjä ja kalajauhoja sun muita.