30. heinäkuuta 2015

Liebster Award haaste

Mekin saimme tämän haasteen Metsän Sudet-blogilta, kiitos siitä!

"Liebster awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster award annetaan bloggaajalta bloggaajalle."

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinun nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 liebster awardin ansaitsevaa blogia, jolla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.
Jälleen huonona ihmisenä jätän välistä muiden haastamisen...

1. Koska sait ensimmäisen koirasi?
Ensimmäinen virallisesti oman koirani sain 8 vuotiaana. Koiria on kuitenkin ollut koko elämäni ajan meillä kotona.

2. Omistatko koirakirjoja? Mitä?
Kyllä, kymmeniä. On sekä tiekokirjoja että romaaneita. En jaksa kaikkia luetella, enkä ulkoakaan muista. Itse pidän vanhoista kirjoista, joihin ei kyllä ole uskomista. Ensimmäisenä tulee mieleen Tammen suuri koirakirja -sarja sekä klassikko Lassie palaa kotiin. Kirjoja riittää laidasta laitaan, enkä kaikkia ole edes lukenut.

3. Millainen on täydellinen koira?
Sellainen, joka ei tarvitse edes käskyjä totellakseen. Ajatuksella toimiva otus, jonka kanssa luottamus on molemminpuolista ja kaikki sujuu kuin tanssi. Sellaiset yksilöt on harvassa ja minulle on sellainen onnekseni sattunut. Melli <3 p="">

4. Mitä olet mieltä koirien nykyisestä hintahaarukasta?
Mielestäni koirien hinnat ovat nousseet huimasti viime aikoina ja sekarotuisista pentutehtailluista yksilöistäkin maksetaan monia satoja euroja. Mielestäni pitäisi saada kunnollinen pentu luotettavalta kasvattajalta alle tonnilla, mutta useampien kääpiörotujen hinnat menee kai lähemmäs 2000€, hullua!

5. Keräätkö jotain väriä koirallesi? Mitä? Miksi juuri sitä?
Mellille pinkki, Rikulle ja Nukalle vihreä, Hötölle sininen ja Litalle punainen. Nämä vain ovat valikoituneet sattuman kautta. Toki käytän joskus tavaroita ristiin ja ostan ihan väärän värisiä.

6. Mitä koiraharrastusta haluaisit harrastaa?
Aika montaa on kokeiltu, mutta hakua haluaisin treenata tavoitteellisemmin. Myös koirafrisbee kiinnostaisi jonkin verran ja rally-tokoa pitäisi alkaa treenata tavoitteellisemmin.

7. Oletko tavannut/nähnyt koirasi sisaruksia ja niiden omistajia? Haluaisitko?
Jep, muutamaa olen. Mellin ja Nukan sisaruksia näen useinkin, Hötön veljestä en ole kuullut paljon mitään sen Ruotsiin muuton jälkeen. Mutta ihan tyytyväinen olen, äitini on toki kolmen koirani kasvattaja ja sitä kautta tulee tavattua & kuultua uutisia sisaruksista.

8. Miksi valitsit juuri koiran lemmikiksi?
Ei ollut minun valintani, minä vain synnyin keskelle koiralaumaa ja kavoin koirahulluksi. 

9. Mitä rotua et ottaisi?
Näitä on niin monia. Bulldogit, shar pei, chow chow, laumanvartijat jne. ei ikinä mulle. Kaikki ihmisen luomat ylijalostuksella luodut hirveydet on ihan nounou,

10. Minne haluaisit matkustaa koiran kanssa?
Lappiin, siellä on niin kivoja maisemia. Ulkomaat ei vaan jotenkin kiehdo vaikka edessä onkin matka Norjaan Euroopan Voittajaan.