8. syyskuuta 2015

EDS

EDS eli Europen Dog Show eli Euroopan Voittaja näyttely on nyt takanapäin. Lähdettiin Smirren kanssa matkaan kasvattajan ja yhden toisen lunnikoiraihmisen kanssa ilman minkäänlaisia odotuksia. Matka alkoi Helsingistä laivalla Tukholmaan, josta ajettiin Ruotsin halki leirintäalueelle lähelle Norjan rajaa. Leirintäalueella majoituttiin mökissä ja tehtiin päiväreissu näyttelyyn. Näyttelystä ajettiin toiselle leirintäalueelle Ruotsin puolelle, lähemmäs Tukholmaa ja sieltä sitten seuraavana päivä satamaan ja koti-Suomeen.

Näyttelypäivänä seikkailtiin Oslossa useampi tovi ja tuli hieman kiirekin kehään. Navigaattori ohjasi aivan eri puolelle kaupunkia, mutta selvittiin paikanpäälle ja kehään. Kehä eteni aivan ylinopeutta, tuomari käytti koiraa kohden varmaan minuutin ja koko kehä oli kaaosta. Smirre sai erinomaisen ja voitti nuorten luokan, SA'ta ei Norjassa jaeta. Sen jälkeen pukkoiltiin ja sinkoiltiin kehässä, sen tiedä miksi, mutta ei me muuta sieltä saatu. Muut seurueen koirat saivat EH'n.
Se siitä reissusta, hauskaa oli ja kiva kokemus tuli. Smirre otti reissun tosi rennosti ja osasi oikeasti matkustaa. Oli se kyllä iloinen kotiin pääsystä, sitä ei voi kieltää. Ainut negatiivinen asia oli näyttely itsessään. Kehää pyöritettiin norjaksi = ei mitään käsitystä, mitä oikeasti tapahtui, tuomari arvosteli koirat nopeasti ääneen, norjaksi, eli ei mitään käryä, mitä sanoi. Kuulutuksetkin olivat likimain kaikki norjaksi. Koko näyttelyssä ei lisäksi myyty mitään kiinnostavaa tai "erilaista", joten säästyipä rahatkin vielä.