28. marraskuuta 2015

Kannuksen kauneimmat

Tänään järjestettiin Kannuksessa mätsäri pitkästä aikaa ja aamulla arvoin pitkään, jaksanko lähteä. Lopulta päädyin lähtemään Rikun ja hoidossa olevan Rillan kanssa kilpailemaan. Kipitettiin pikavauhtia kohti tuttua ja turvallista treenihallia ja matkalla päästin molemmat kirmaamaan irti, joten lopputuloksena oli kaksi kuraista koiraa. Ilmoittauduin ja löysin vapaan häkin, jonne laitoin koirat kuivauksen kautta odottamaan.

Aloitettiin Rillan kanssa junior handler kehällä. Riippa keuli alkuun vähän, mutta esiintyminen sujui kuitenkin hyvin. Kunnes namit loppuivat. Kituuteltiin minimaalisella nakinmurusella vaikka kuinka pitkään ja lopulta selviydyttiin kolmannelle sijalle.

Seuraavaksi kehään meni Riku. Chillailtiin ja säädettiin ennen kehään menoa ja tuo koira olin ihan messissä. Heilutteli häntää ja näytti niin suloisen hölmöltä. Kehässä käyttäytyi hyvin ja esiintyminen meni putkeen. Ja tuon kanssa saa juosta lujaa! Hienosta esiintymisestä huolimatta saatiin sininen nauha. Pikavaihdon jälkeen menin Rillan kanssa kehään. Esiintyminen lähti sujumaan hyvin ja kyllä Rillankin kanssa sai kiitää aikamoista vauhtia. Seisominen sujui ja liikkeet oli hienot ja saatiinkin punainen nauha.

Melko pian jatkettiin sinisten kehällä, jonne siis Rikun kanssa menin. Tuomari juoksutti todella paljon ja Rikun kanssa vaan pysyttiin joukossa. Liikkeet oli tuolla koiralla jotenkin supermageet tänään, ei ollut yhtään haistelua tai muutakaan sähläämistä. Yllätys oli suuri, kun meidät sijoitettiin ykkösiksi! Pääsylippu BIS-kehään, jee!

Heti perään oli punaisten saaneet ja sijoitusta en odottanut. Olihan samainen tuomari laittanut Rikun juuri ykköseksi. Rilla juoksi pitkällä hihnalla edellä ja juostiinkin koko ajan. Pysyttiin ja pysyttiin jatkossa, kunnes neljä oli enää jäljellä. Ja tuomari todellakin yllätti sijoittamalla Rillankin ensimmäiseksi. Aika yllättävä veto, mutta onneksi sain Rikulle handlerin BIS-kehään.

BIS-kehä alkoi hetipian ja vein itse Rillan, koska se on hankalampi esittää. Riku esiintyi handlerinsa kanssa oikein hyvin, mutta ei sijoittunut. Rilla esiintyi jälleen nätisti ja sijoittui lopulta kolmanneksi. Ei ollenkaan turha reissu ja jäi hyvä mieli, varsinkin kun rahat menivät hyväntekeväisyyteen (Suomen Lasten Syöpäsäätiön hyväksi). Sain lopuksi vielä opettajalta kyydin kämpille palkintovuoren kanssa, suuri kiitos hänelle!
Kuvat napattu instagramista, pahoittelen laatua!