14. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 14 - Mielipide koiranäyttelyistä

Koiranäyttelyt jakaa mielipiteitä rajusti. Osa puolustaa fanaattisesti, osa inhoaa sydämensä pohjasta. Ja sitten on väliinputoajat, jotka eivät kuulu kumpaakaan. Näyttelyitä pidetään jalostuksen mittapuuna ja puhtaana eläinrääkkäyksenä. Mukavana harrastuksena ja turhana pelleilynä. Jotkut ravaavat joka viikonloppu näyttelystä toiseen, jotkut hakevat vain sen pakkohoon.

Mun oma mielipide näyttelyistä on selkeä; kivaa, niin kauan kun on hauskaa. En ole tosissani kisaamassa hampaat irvessä. Onhan se menestyminen kivaa, mutta se ei ole tärkeintä. Omat koirani eivät ole mitään näyttelymenestyjiä, eikä ne nykyään edes kovin usein näyttelyssä käy. Minun tavoite on hyvin esiintyvä koira ja  se, että molemmilla on hauskaa kehässä. 
Pari handlausasua. Tennarilinjalla mennään, että kengät pysyy juostessa vauhdissa.
Viime kesän Vesilahden näyttely on hyvä esimerkki hauskanpidosta kehässä. Litta oli aivan kikseissä, kun pääsi mukaan kehäilemään. Itse nautin Litan esittämisestä, se sujuu kuin tanssi. Litta sattui olemaan totaalikalju, eikä ollenkaan tuomarin tyyppiä. Kun kehäsihteeri kajautti meidän tuloksen (H) minä pärskähdin nauramaan. "Litta, sä oot ruma! XDDD" tuli niin aidosti ja iloisesti, että sain kyllä pitkiä katseita osakseni. 

Vaikeiden koirien kanssa kokee parhaat onnistumiset kehässä. Kun saan vaikean koiran esiintymään, onnistumisen fiilis on aivan mahtava, tuloksesta viis. Itse en jaksa vääntää ja treenata kehäjuttuja kamalasti, on se nimittäin niin tylsää puuhaa. Omat koirat ovat oppineet pennusta asti seisomaan nätisti mätsäreiden ja rakennekuvien ottamisen kautta. Ei siihen ole käytetty aikaa sen kummemmin. Joskus kuitenkin tulee ohimennen seisotettua jotain koiraa harjaamisen lomassa ja pelleiltyä "vääntelemällä" hassuihin asentoihin.
Tässä yksi esittämisasuni 2014 kesältä. Farkkusortsit ja toppi, mukava ja siisti kesäkuumalla.
Ja lopuksi pari sanaa pukeutumisesta. Itse pukeudun näyttelyn mukaan siististi ja sään mukaan. Käytän jakkua, hametta, farkkuja ja toppatakkia paikasta ja säästä riippuen. Pukeutumisella ei ole mielestäni niin suurta merkitystä, kunhan on vain siisti ja kehässä liikkuminen on helppoa. Itse tykkään kuitenkin panostaa vaatteisiin hieman enemmän varsinkin isoihin näyttelyihin, kun muissa koiraharrastuksissa tuppaa olemaan yltäpäältä kurassa ja koirankarvoissa.