21. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 21 - Ei me täysin epäonnistuttu!

Täksi vuodeksi julkaisin tavoitteita blogissa koirilleni. Lähes kaikki oli Rikulle osoitettu, sillä muiden kanssa en oikein voi harrastella Kannuksesta käsin. Tässä kuitenkin yhteenveto siitä, miten me onnistuttiin ja epäonnistuttiin.

Käydä treenaamassa hallilla mahdollisimman usein.
Pitäisi treenata vähä säännöllisemmin, joten hallilla käynti toisi varmaan säännöllisyyttä treenaamiseen. Pitäisi myös suunnitella treenit etukäteen, jotta jokainen treenikerta voisi olla vähän hyödyllisempi. 
Onnistui jotenkin. Treenattiin melko usein alkuvuodesta ja syksylläkin jonkinverran. Suunnitelin treenejä mielessäni etukäteen joskus vähän.

Treenataan paljon tokoa ja aloitetaan kisaura.
Kyllä, tänä vuonna me tehdään se. Nimittäin aloitetaan tokossa kisaaminen. Alokasluokka ei ole vielä ihan valmis, mutta haluan aloittaa kisaamiseen ennen uusia sääntöjä. Haluan opettaa myös noudon ja aloitella ylempien luokkien liikkeitä.
Onnistui. Aloitettiin kisaura ja saatiin jopa yksi ALO1, tosin uusilla säännöillä. Suunnataan varmaan avoimeen seuraavaksi. Nouto on ihan ok ja ruutukin jo hyvällä mallilla!

Opetellaan agilityssä esteet 100% varmoiksi.
Ei niitä nyt niin varmoiksi kukaan koskaan saa, mutta treenataan irtoamista ja itsenäistä suorittamista. Keppikulmia ja kepeille hakemista ja kontaktiesteille nopeutta. Myös yksittäisiä ohjauskuvioita ja varmuutta kaikkeen jo opittuun.
No ei todellakaan onnistunut. Ei treenattu agilityä ollenkaan...

Opetellaan monta uutta temppua.
Nyt kun Riku on ollut ainoana koirana, on se oppinut monia uusia temppuja ihan puolivahingossa. Jatketaan samaan malliin ja opetellaan vielä monen monta uutta temppua tulevan vuoden aikana.
Onnistui tämäkin. Omasta mielestäni tehtiin aika paljon temppujuttuja. Tämän vuoden satoa ovat ontuminen, asioiden vieminen, ovien sulkeminen, jalan nostaminen, tassun antaminen jne.

Opetellaan rally-toko liikkeitä.
Ei niin vakavissaan, mutta jotain kuitenkin. Ehkä kisataankin joskus tässä lajissa, jää nähtäväksi.
Ei opeteltu oikeastaan, mutta kisattiin kylläkin. Saatiin yksi säälittävä ALOHYV ja yksi ALOHYL.

TAVOITTEET 2016
- Tokossa kisaaminen AVOssa
- Tekeminen hihnassa sujumaan. Riku ei osaa seurata tai tehdä mitään muutakaan hihnassa ilman ahdistelua.
- Paikalla makaaminen/istuminen rauhallisemmaksi ja varmemmaksi. Tällä hetkellä piippaa ja vilkuilee ympärilleen.
- Mahdollisesti BH-koe? En ole yhtään varma, ollaanko siihen vielä kykeneväisiä.
- Suunnitelmalliset treenit ja kunnolliset muistiinpanot treenien jälkeen. Monipuolisuutta treeniin.
- Tunnistusnoudon opettaminen. Tämä on pitänyt aloittaa jo ajat sitten, mutta valmiiksi pelottaa epäonnistuminen.
- Jos hihnassa työskentely saadaan kuntoon ja intoa riittää, niin mahdollisesti rally-tokossa kisaaminen.
Ja katsotaan sitten muiden otusten minitavoitteet kuluneelle vuodelle. Eipä näissä paljoa sisältöä ole, mutta jotain oli pakko raapustaa. Uusia tavoitteita en tälle nelikolle aseta, mennään iha fiilispohjalla eteenpäin. Jotain pieniä suunnitelmia olen päässäni hautonut ja esimerkiksi mahdollisia pentusuunnitelmia on. En lähde niitä kuitenkaan avaamaan koko maailmalle, koska kaikki on tällä hetkellä hyvin epävarmaa pelkästään pitkän välimatkan takia.
Nukka ei tavoitteita saa, sillä se muuttaa pois. Kotona ilman kunnollista treenaamista ja tekemistä Nukka on ollut hirveän energinen ja räksyttää ja riehuu koko ajan, joten minun oli pakko hyväksyä se, että Nukka lähtee pariksi vuodeksi lainaan eräälle tutulle. Ja palaa todellakin minulle kun kouluni täällä Kannuksessa loppuu.
Näin kävi ja Rotterdam muutti lainaan. Se kävi tosin pyöräyttämässä pennut äidin kennelnimelle kesällä.
Mellille ei sen kummempia, kesällä paaljon agilityä ja hauskanpitoa. Aina lomilla treenaillaan kivoja temppuja ja pidetään hauskaa. Ja se elopaino saisi pysyä sopivana, Mellillä on katsokaas tapana vähän pyöristyä.
Ei tehty edes agilityä. Melli on tosin ollut aika paljon Kannuksessa ja harrastanut sängyssä nukkumista.
Litta saa elää tavallisena kotikoirana. Karva saisi pentujen jäljiltä kasvaa takaisin. Kesällä sitten vietetään paljon yhteistä aikaa. Näyttelyssä ja mätsärissäkin voisi tässä tulevan vuoden aikana ehkä käydä.
Litta eli kotikoirana ja kasvatti karvansa takaisin. Ja pudotti ne. Käytiin näyttelyssä (H) ja parissa mätsärissä.
Hötölle olisi tarkoitus tehdä pennut. Jos hyvin käy niin vauvat ovat jo masussa kehittymässä ja jos ei, kokeillaan ehkä seuraavaan juoksuun. Totaalista karvanvaihtoa toivoisin tälle vuodelle, sillä tuo eläin ei ole kertaakaan vaihtanut karvaa kunnolla!
Vauvoja tuli, mutta monen mutkan kautta kasvattajan nimiin ja hänen valitsemalla uroksella. Karvatkin lähti pentujen myötä.