8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 8 - Koiramessut 2015


Viikonloppu vierähti messarissa, Suomen suurimmassa koiratapahtumassa. Olin matkassa Smirren kasvattajan kanssa ja mukana omista koirista vain Smirre. Kasvattajalla oli matkassa Smirren emä Raisa ja bostoninterrieri Pikkusisko. Matkaan lähdetiin lauantaina aamulla viideltä.

Lauantaina esitin ensin Pikkusiskon, tuloksena AVO ERI1 SA. Sen jälkeen kiertelin ja hengailin useamman tunnin. Junior handler ja lunnikoirat menivät ikävästi päällekkäin, joten kasvattaja esitti Smirren minun ollessa junnuissa. Aluksi minun piti esittää briardi, mutta ko. koiran omistaja katosi, eikä kuullut puhelintaan, joten nappasin pikapikaa itselleni tuntemattoman lapinkoiran ja menin sen kanssa. Kyseinen Tiltti-lappari oli oikein mukava, pelästyi vain kehässä maton alla kolisevaa juttua, jonka päälle astuin. Sinne meni meidän esiintyminen, koiran varoessa koko lattiaa kolinaa vältellen. Eli JH'ssa ei mitään.
Video junnukehästä ryhmäliikkeistä

Smirre oli kehäilyt kehäillyt minun ollessa junnukehällä ja vielä oikein mainioin tuloksin: NUO ERI1 SA PN1 ROP SER CACIB ja näin ollen myös HeW-15! Oli kuulemma esiintynyt hyvin vieraallakin ihmisellä paras narttu -kehässä, eikä ollenkaan temppuillut.

Loppupäivän kulutin shoppailuun, joka ei oikein sujunut huonon tajonnan ja olemattomien messutarjousten takia. Päivän aikana tapasin myös paljon tuttuja ja saimpa myös glenni-kalenterin, jossa komeilee yksi ottamani kuva. Lopulta meidät kutsuttiin esiarvosteluun ja päästiin kiertämään yksi turha kierros isossa kehässä yleisön ja kameroiden edessä.

Yö vietettiin tutun luona ja sunnuntai alkoi heti aamusta jälleen bostonin kanssa. Tällä kertaa Pikkusisko ei ollut niin tuomarin mieleen ja tulokseksi täten AVO ERI3. Jälleen kerran lunnit alkoivat vasta yhden aikaan, joten itselleni jäi ruhtinaallisesti aikaa kierrellä aluetta. 

Kehässä Smirre käyttäytyi asiallisesti, mutta oli turhan laama niin kuin aina. Juostessa energiaa ja vauhtia riitti tuplasti muihin lunneihin verrattuna. Tuomarin mielestä Smirre oli erinomainen ja sertin arvoinen yksilöarvostelussa. Smirren jälkeen vaihdoin sen emään Raisaan, joka oli todella hidas ja laiskanpulskea eläin kehässä. Tuomarin mielestä erinomainen, mutta ei serin arvoinen. Vaihdoin Smirreen ja menin PN-kehään. Parin kierroksen jälkeen tuomari kätteli meidät ensimmäiseksi ja näin saatiin SERT ja CACIB ja jatkettiin rotunsa parhaan valintaan. Taas pari kierrosta ja ROPpi ruusuke heilahti meidän suuntaan, jee! Täten siis Smirre oli jälleen kerran NUO ERI1 SA PN1 ROP SER CACIB, sekä V-15!

Ryhmäkehässä käytiin jälleen juoksemassa rinki ihan huvin ja urheilun vuoksi. Ja sitten lähdettiin kotia kohti väsyneenä ja onnellisena, kahta titteliä rikkaampana. Toivottavasti päästään taas ensivuonna uudestaan!