29. maaliskuuta 2016

Paluu tokon ja treenien pariin

Tänään oli se päivä kun palattiin (ainakin osittain) maaseutuopistolle koulun pariin. Ensi viikkoon kitkutellaan lukion kanssa ja sitten ollaan enemmän mullikoululaisia (= on ihan okei mennä lökäreissä, hiukset takussa kouluun). Tänään oli siis hallilla tilanteen kartoitus koirien osaamisesta. Riku oli aivan ulapalla, kiitos kaikkia Kannuksen narttukoiria vaivaavien juoksujen. 

Otettiin merkin kiertoa ja pari toistoa kaukokäskyjä. Merkin kierto on vähän, noh, heikossa kunnossa. Vauhti riittää kiertoon, mutta sen jälkeen ei kiinnosta. Lenkki veeenyyy ja nenä vie, palaaminen hidas ja perusasento unohtuu. Otettiin mukaan vähän putkikaahailua ja vauhtia riitti paluuseenkin inasen enemmän. Tässä riittää meille kuitenkin vielä reilusti kehitettävää .

Kaukokäskyjen osalta meillä on muutoksen tuulia menossa. Olen alkanut tekemään kakeja etutassut paikallaan. Entinen takajalat paikallaan ei sovi Rikulle oikein mitenkään. Nyt on siis ollut käytössä etutassut laudalla tekniikka, mutta se ei ole ollut niin toimiva. Rikun tassut luisuvat ja heiluvat pois laudan päältä koko ajan. Nyt saatiin ohjeeksi käyttää kenkiä, crocseja tai muita vastaavia, etutassujen alla ja näin Rikun on pakko keskittyä pitämään tassut paikallaan. 

Pari täytekuvaa, oikean puolimmaisessa äärimmäisen pitkä paikallaolo toisen koiran kuvaamisen ajan ja herra rupesi nukkumaan.