15. elokuuta 2016

Paluu kotisuomeen

Niin siinä sitten kävi, ettei tänne blogin puolelle aikaa riittänyt kesällä. Koko kesän paahdoin menemään siellä ausseissa ja ajattelukin oli melko rankkaa touhua. Kielitaito englannin osalta kehittyi huimasti (= uskallan puhua tuntemattomille englanniksi) ja kai siinä sitten itsenäistyi vielä vähän enemmän. Ensimmäinen lentomatka tuli myös suoritettua iahn yksin.

Kuitenkin 10 viikkoa ja 11 000 kilometriä on takana Australiassa ja viisi titteliä saavutettiin koirarintamalla. Kaksi jäljeltä, kaksi rally-tokosta ja yksi muotovalio. Autossa vietettiin aikaa ihan kiitettävästi, sillä matkaa kisapaikalle oli parhaimmillaan sellainen 12h. Aivan mahtava reissu kaikenkaikkiaan ja uusia kavereita tuli todella paljon.

Suomeen palasin lauantaina aamukuudelta ja Kannukseen sunnuntaina. Koulu alkaa jo keskiviikkona ja sitä ennen pitäisi parannella huippuluokan jet lag. Mukaan kotoa nappasin Rikun ja Mellin ja matkalla huomasin, että kääpiöllä on juoksut. Pitäisi myös laihduttaa nuo molemmat koirat normaalipainoon ja treenata Rikun kanssa tokoa ja ehkä vähän rally-tokoakin siinä ohessa.

Mikä teitä kiinnostaisi Australiassa?

Olen ajatellut kirjoittaa koiraharrastuksista ja -kulttuurista siellä, omia kuulumisia 
ynnä muuta ajan kanssa. Onko mitään mielipidettä mitä haluaisitte kuulla?

6 kommenttia

 1. Tuo koirakulttuuri- ja harrastaminen kiinnostaa ainakin reissusta :)
  Ja tietysti millaisia koiria tapasit ja onko sielä millaisia eroja suomen lappareihin verrattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kiinnostaa! Täytyypä kirjoittaa noista lappareista siellä, kiitos ideasta! :)

   Poista
 2. Jälkitittelit kuulostaa hienoilta, mutta veikkaisin, että jälki on jotain muuta (eli helpompaa) kuin mitä täällä Suomessa siitä tulee mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se jälki alemmalla tasolla siellä aika helppoa, mutta korkeammissa luokissa menee jo hieman vaativammaksi. Ja jotkut tuomarit on lepsumpia ja jotkut tiukempia.

   Poista
  2. Jälkeäkin on niin monenlaista, voisitko tarkentaa, että puhutaanko nyt palveluskoirien jälkikokeista (peltojälki tai metsäjälki, jossa vielä tottis ja esineetkin) tai jostain niiden tyyppisestä, jossa seurataan ihmisjälkeä (ja kuinka pitkää matkaa ja sisältyykö esineiden ilmaisua, ja onko pelkkä jälki vai jotain muita osioita), vai verijäljestä vai mistä?

   Poista
  3. Australiassa on niin kovin erilainen (ja tasoltaan heikonmpi) koiraharrastuskulttuuri kuin täällä Suomessa.

   Mutta siis, ihmisjälkeä 300-1200m luokasta riippuen (8 luokkaa) ja esineitä pitää ilmaista myöskin luokasta riippuen 0-2. Ei ole tottiksia tai mitään ja jälki on vaihtelevassa maastossa (metsä/pelto). Itse siis kilpailun luokissa 6-8. Näistä koiraharrastuksista on tulossa vielä erillistä postausta.

   Poista