16. syyskuuta 2016

Ai mikä tässä maailmassa ärsyttää?

Miten me ollaan Rikun kanssa kuljettu käymään kotona viimeiset kaksi vuotta täältä Kannuksesta? Junalla. Eipäs enää kuljeta. Muistaakseni kesällä jossain vaiheessa mainostettiin, kuinka junalla kulkeminen on entistä halvempaa. Unohdettiin toki mainita, että valtaosa junavuoroista on lopetettu ja junat eivät enää pysähdy pienillä surkeilla asemilla kuten Kannus...

Jos haluan mennä perjantaina kotiin, minulla on nykyään enää yksi vaihtoehto. Juna lähtee täältä 16.00 ja olisi Sastamalassa hieman ennen yhdeksää. Sunnuntaina minun pitäisi lähteä aamulla 11.02 (jossa 2h vaihto), koska seuraavalla junalla kestäisi vaihtoineen sen 9h Kannukseen. Onko järkeä lähteä käymään kotona? No ei. 

Lisättäisiinkö vielä, että lemmikkivaunu on huono. Siis todella huono. Vain 12 paikkaa ja todella ahdasta. Kyseisessä vaunussa ei ole mietitty lemmikkejä yhtään, vaan se on vain yksi pieni välitaso, jonne heitetään kaikki ihmiset jotka kehtaavat viedä elukoita julkisiin kulkuvälineisiin sotkemaan. Happi ei kierrä ja on kuuma, ilma on tunkkaista ja päätä alkaa särkeä hapenpuutteesta. Koirat, kissat ja gerbiilit ynnä muut pieneläimet ovat samassa tilassa, jossa todennäköisyys ruumiisiin kasvaa hurjaa vauhtia minuutti minuutilta.

Noh, huomenna on todennäköisesti edessä se viimeinen junamatka (josta osa mennään bussilla, jee!) ja Kannukseen palataan ihan ikiomalla autolla. En siis toivottavasti joudu turvautumaan junaan enää milloinkaan, varsinkaan koiran kanssa.

Tässä pieni spontaanisti kirjoitettu raivonpurkaus, toivottavasti ei mene tunteisiin ja jos menee, niin voi voi.