4. syyskuuta 2016

Kasvattajapäivät

Tämä viikonloppu hujahti äidin ja omien kasvattien yhteisillä kasvattajapäivillä. Ihmisiä osallistui hiukan yli 30 ja tämä oli jo kymmenes vuosi kun ne järjestettiin. Sää oli läpi viikonlopun huono, satoi jatkuvasti ja samaan aikaan ainakin itselläni oli kuuma.

Perjantai-iltana saavuin tapahtumapaikalle leirintäalueelle ja käytin omat koirat ulkona. Äiti oli siis tuonut Litan ja Hötön paikanpäälle kotikotoa ja  minulla oli Riku ja Nukka Kannuksessa mukanani, Melli jäi juoksujensa takia kotiin. Nukka oli minulla mukana Kannuksessa viisi päivää, postauksen lopussa lisää aiheesta.
Lauantaina päivä starttasi seitsemältä omien koirien ulkoilutuksella, aamupalalla ja yleisellä säädöllä. Itse koulutin tokoa varmaan viisi-kuusi tuntia tutun kanssa ja sain kyllä niin paljon uutta ja erilaista, aivan sairaan hyvää tietoa ja havaintoja. Tämän jälkeen syötiin ja katseltiin treenejä, juteltiin mukavia ja pidettiin sadetta, sekä saatiin ihan todella hyvä (ja sateinen) yksityistunti aiheesta "me ei osata eikä tykätä tokosta, eikä treenata enää koskaan". Nyt on itselläni parempi mieli ja ehkä se tästä lähtee. Teen pian kokonaisen postauksen aiheesta ihan oman muistamisen vuoksi.

Nukka lähti illalla Jyväskylään takaisin lainakotiinsa, jossa on nyt asunut jo 1,5 vuotta! Illalla syötiin hyvin ja paistettiin makkaraa, sekä kuunneltiin naapurirakennuksessa olevien häiden musiikin jumputusta. Illan viihteena oli myös useita humaltuneita häävieraita, sekä humailaiset saunomassa olleet petankkiseuran jäsenet...
Sunnuntai oli lyhyempi päivä. Ohjelmassa oli vain naksuttelutreeniä ja minun tokokoulutus, sekä jokavuotinen match show. Sade oli riesana taas enemmän ja vähemmän. Mätsärissä on aina kaikki koirat sekaisin ja lisäksi valitaan paras Mikälie-koira (eli äitini kasvatti). Omat kolme osallistuivat ja Litta pääsi myös Mikälie-koira kisaan. Oli ihan todella ihana esittää omia koiria, kun ne osaavat ja toimivat lähes ajatuksen voimalla. Ja koska ei ole mitään kerrottavaa, mennään suoraan tuloksiin: Riku SIN2, Litta PUN- ja Höttö PUN1. 
4v 1kk © Mirka
Tänne alle vielä pientä informaatiota aiheesta Nukka. Käytiin siis viime viikonloppuna (27.8.) tokokokeessa sen kanssa mitteleiden rotumestaruuksissa. Liikkurina toimi Raisa, jolla Nukka on lainassa, joten koira kulkeutui koepaikalle hyvin. Ja koe siis järjestettiin Sastamalassa, joten pääsin itse käymään kotikotona. 

Saatiin yhteensä 127 pistettä ja tuloksena ALO2. Liikkeet itsessään meni yllättävän hyvin ja Nukka toimi moitteettomasti, ottaen huomioon ympärillä riehuneen myrskytuulen (joka meinasi viedä 5kg kääpiön mukanaan). Kaksi liikettä (pitäminen ja kaukokäskyt) nollaantuivat, seuraaminen oli 7 ja muista tuli 8 tai 9. Sain sitten kokeen jälkeen Nukan viideksi päiväksi Kannukseen ja palautin sen takaisin kasvattajapäivillä.