16. joulukuuta 2016

Luukku 16 Vuoden suosikkikuvat

Nyt on aika koota tämän vuoden suosikkikuvat yhteen. Tämä vuosi oli valokuvauksen kannalta heikko, en saanut aikaseksi ottaa kameraa mukaan tai lähteä kuvailemaan. Hetkellisiä innostuksia tuli, mutta ne menivät ohi aikalailla samantien. Innostusta lisäsi alkuvuodesta hankkimani Lightroom, jonka kanssa käsittelystä on tullut paljon helpompaa ja kuvien taso on saattanut jopa nousta. Kaikki kuvat on valittu ihan tunnepohjalta ja ovat aikajärjestyksessä. 
Vuoden ensimmäisellä kuvauskerralla otettu kuva Hötöstä. Tässä kuvassa on jotain hienoa tunnelmaa ja auringonvalo tekee kuvaan varjoja, jotka tekevät muuten tylsästä kuvasta upean.

Tässä kuvassa on omaan mieleen kauniit värit (ainakin omalla näytöllä) ja Rillan ilme tekee kuvasta erilaisen. 

Mittelivauvoja! Hyvin harvoin saan pennuista tai koirista ylipäätään hyviä leikkikuvia. Ajoitus on harvinaisen hyvä ja tykkään väreistäkin. 

Kuvaan harvoin Smirreä ja tämä kuvauskerta taisi olla vuoden ainoa... Kuitenkin sain monta hienoa kuvaa Smirrestä ja tämä on ehkä niistä suosikkini. Muissa kuvissa Smirre vain oli ja möllötti, mutta tässä on mukana hieman liikettä ja hieman elämää.

Vivid2016 valoshow Sydneyssä. Tämä valokuja oli aivan ihana ja siellä esimerkiksi eräs mies kosi tyttöystäväänsä ihmisjoukon keskellä. Tästä kuvasta hienon tekee se, että otin sen minulle vaikeissa olosuhteissa. Lisäksi kuvasta voi bongata sekä Oopperatalon että Harbour Bridgen. 

Jälleen Australiasta, tällä kertaa Taronga Zoosta. Itse tykkään eniten vauvagorillan huolestuneesta ilmeestä ja mammagorillan päättäväisestä askeleesta. 

Litta ja tämä spotti ovat vain niin hieno yhdistelmä. Litan ilme on niin nätti ja värit sointuvat hyvin yhteen.

 Musta koira + lumi = katastrofi? Ei tällä kertaa ja sen takia tämä kuva ansaitsee maininnan.

Toiminnalliset kuvat ovat mieleeni ja tässä Hatin ilme on kyllä aivan paras. "Menikö se rikki?! Oho..."

Pakko ottaa mukaan yksi sisäkuva ja tässä Suttu näyttää niin itseltään. Ensimmäiset sisäkuvat tänä vuonna otin vasta marraskuussa ja ihmettelen aina, miksi en ota näitä enempää. 

Mikä on sinun suosikkisi näistä?