2. heinäkuuta 2017

Back in the business

Ainakin toivottavasti. Viimeisen kuukauden aikana olen valmistunut kennellinjalta, muuttanut uuteen asuntoon kera neljän koiran, aloittanut uuden koulun ja opiskelun, aloittanut agilityn uudestaan, saanut jatkoaikaa autolle ja käynyt silmäleikkauksessa. Lisäksi olen handlannut yhden koiran näyttelyssä, trimmannut neljä koiraa, valokuvannut useampaa koiraa ja vaikka mitä.
Nykyään vaikutetaan jälleen Sastamalassa ja asutaan semi isossa rivariyksiössä maalla. Onnekseni takapihan sai aidata ja koirat saavat hengailla siellä halutessaan. Pientä ongelmaa tuottaa Sutun tapa rääkyä jokainen ohi kulkeva ihminen, koira ja kissa. Uuten kouluun on matkaa vajaa 5km, mutta treenihallille ja kylälle onkin sitten matkaa jo hieman enemmän. On kyllä ihan bueno paikka asua, varsinkin kun vuokra on alle kolmesataa kuussa ja tilaa riittää. Onhan tämä kämppä parhaat päivänsä nähnyt joskus useamman kymmenen vuotta sitten, mutta eipä tarvitse naarmuja pelätä!

Viime keskiviikkona minulla oli TAYSsissa aika viimeiseen silmätarkastukseen ennen tulevaa kaihileikkausta. Yllättäen asioita tapahtui ja päädyin leikkaukseen samantien. Eli vihdoinkin jo melkein 10kk kestänyt säätäminen sokeuden kanssa on ohi ja kunhan tästä vielä paranen ja poden saikut ja saan uudet lasit, niin ei tarvitse murehtia enää tämän kanssa.

Meidän kesä näyttää melko tyhjältä minkään koira-aiheisten hommien suhteen, mutta tarkoituksena olisi treenata tokoa ja agilityä nyt ainakin. Nosea ja rallyakin ehkä ja koitetaan nyt johonkin mätsäriinkin mennä. 

Agilityn suhteen Suttu on lähtenyt edistymään hyvin. Se on aika herkästi koukkuun jäävä ja rakastaa juoksemista, joten vauhtia ei tule puuttumaan. Juoksukontaktiprojektia kokeillaan ja esteitä harjoitellaan, joten eiköhän homma ala muodostumaan pikkuhiljaa. Kolmen vuoden tauko ei ole tehnyt hyvää minulle ohjaajana ja törmäilen kentällä kuin kömpelö peruna ja solkotan koko ajan jotain turhaa. Rikunkin kanssa päästiin samaan ryhmään, eli sen kanssa koitetaan köpötellä jotain ja ehkä siihenkin saadaan vähän vauhtia tehtyä.

Loppuun vielä tähän mennessä onnistuneimmat kuvat tältä kesältä. Kuvissa esiityvät Ounou aussit ja loput kuvat löytyvät täältä. Todella kaunitta malleja, etenkin Merri (blue merle) on niin kovin söpö!