16. elokuuta 2017

Vesilahti RN

Viime lauantaina oli perinteikäs Vesilahti RN, jonne omista koiristani oli Höttö ilmoitettu. Lisäksi mukana oli Rikun tytär Pipsa, joka on siskoni koira ja äitini porokoira Aino sekä pointteri Lotta. Kaikki koirat olivat samassa kehässä, joten päällekkäisyyksiä ei tullut.

Päivä alkoi porokoirilla ja heti seuraavana kehässä oli lapinkoirat. Porokoiria oli paikalla kuusi, joista yksi oli pentu ja aikuisista vain kaksi saivat SA'n ja ne olivat meidän Pipsa ja Aino. Aino oli karvattomana PN1 ROP ja ROP-veteraani, Pipsa PN2 saaden ensimmäisen SERTinsä. Lapinkoiria oli näyttelyssä useampi ja Höttö oli lopulta PN2 saaden vara-SERTin. 

Esitin myös tutun suomenpystykorva Piken ja siitä meinasi tulla kunnon show, hampaiden katsominen ei ollutkaan niin mukavaa tottumattomalle koiralle ja pienen rodeon jälkeen saatiin legot laskettua. Pike sai todella kaljussa kunnossa ERIn ja luokkansa ainoana voitti sen. Myöhemmin iltapäivällä oli meidän Lotta kehässä ja se sain EHn. Aika nihkeästi tuomari jakoi kenellekään lintukoiralle SA'ta, vaikka kehässä oli minun silmääni kauniita koiria. 

Ryhmäkehiin jäätiin Ainon takia ja itse kävin kysäisemässä voinko esittää pystykorvan ryhmässä. Näyttely oli koiralle ja omistajille ensimmäinen, joten he mielellään antoivat Mikin minulle ryhmäkehiin. Paikalla FCI5 ryhmästä oli vain kolme koiraa, Aino oli RYP3 ja esittämäni pystykorva RYP2. Veteraaniryhmässä Aino ei enää sijoittunut.